Bobul de cafea Florescu.

Dumnezeu este întotdeauna alături de oameni, noi suntem cei care ne îndepărtăm adeseori de El

Gheorghe Florescu

Ce poate fi mai încântător decât o cafea aromată, cu un prieten bun și o șuetă de calitate, care te relaxează?

La Piața Rosetti, pe strada Radu Cristian nr.6 se găsește celebra cafenea Florescu, cochetă și cu o istorie interesantă unde, din curiozitate, sau doar pentru relaxare, poți trece în revistă renumite sorturi cea mai rară și selectă cafea din lume: Kopi Luwak, Panama Esmeralda Geisha, Jamaica Blue Mountain.

Gheorghe Florescu s-a născut în 1944 și a început să lucreze de la vârsta de 8 ani într-o prăvălie din Vitan, apoi, sub îndrumarea celebrului furnizor de cafea pentru Casa Regală a României- Avedis Carabelaian de origine armeană, devine un pasionat și celebru cafegiu, cu un extraordinar talent de a face conversație – cea dintâi calitate a unui vânzător iscusit.

Deschide primul magazin cu cafea gourmet exclusivistă, unde se găsesc primele zece soiuri de cafea din lume și prepară boabele artizanal; aici au băut cafea Nichita Stănescu, Marin Preda, Amza Pellea, Toma Caragiu, fam. Romulus și Ileana Vulpescu.

Scrie Confesiunile unui cafegiu, o excursie interesantă și plină de farmec în Bucureștiului interbelic, roman care a primit premiul Șerban Cioculescu pentru memorialistică al Muzeului Literaturii Române.

Sloganul Să gândiți bine vine în completarea unor momente de înaltă calitate în compania cafelei Florescu, cu un îndemn la trezirea intuiției, liniște și o bună inspirație pentru toți cei care sunt creatori de frumos.

În magazin se mai găsesc diferite tipuri de dulcețuri artizanale, vinuri românești sau italienești, ceaiuri, cacao, diverse delicatese și cărți, cd-uri cu muzică bună, cadouri potrivite pentru cei dragi.

Bunicul cafeluță, așa cum îl numește cea mai mică nepoată, are multe povești de spus fiecărui client care îi trece pragul, cu care împarte bucuria de a fi martorul unei tradiții străvechi a cafelei din România.

O viață plină de muncă, suișuri, coborâșuri, tensiuni și tot felul de evenimente, despre care domnul Florescu vorbește cu mândrie și cu nostalgia timpului care curge ireversibil, spre a aduce bucurie celor din jurul său.

Cafeaua de calitate fidelizează cuplul, cunosc o serie de cupluri al cărui fundament a fost clădit alături de ritualul băutului cafelei de dimineață. Chiar eu, în fiecare dimineață, fac cafeaua soției și i-o duc la pat

Gheorghe Florescu