Bouka, spectacolul lumii

Grecia este unică în peisaje, dar și prin diversitatea ofertelor atractive pentru sufletele iubitoare de mare, oferte accesibile pentru toate buzunarele. O să mă opresc doar o clipă, cât pentru o fotografie care mi-a rămas, ca un motto pe viață, la Bouka.

Plaja din Bouka (Mpouka) este printre puținele plaje de nisip de pe coasta de sud-est a insulei Corfu (preferată în special de către localnici), la gura râului Lefkimi; este o plajă discretă și cumva sălbatică, la care ajungi cu mașina aproape de malul mării, într-o parcare nepretențioasă, dar utilă.

Lefkimi se găsește la cca. o oră de centrul orașului Corfu, respectiv de aeroportul Kerkira și deține al doilea port ca mărime din zonă, cu feriboat-uri având curse la intervale regulate, oferind posibilitatea de a explora în voie și alte zone ale inegalabilei Elada. Înconjurată de multă vegetație (măslini, palmieri, leandri), plaja din Bouka te primește cu câteva șezlonguri albastre, umbrele din stuf și un bar cosy, la fel de discret și curat, unde ești invitat să te răcorești cu o portokalada, pe care nu ai cum să o uiți.

La malul mării Ionice privești ca printr-un ecran în mărime naturală toată zarea, țărmul, coastele Greciei și Albaniei; simți cum, fără să vrei ți se taie respirația de atâta splendoare, într-un cadru ce adună cerul, marea și pământul într-un spectacol fără seamăn.