Târgul Iei din Breaza

Discret ca o boare de vară, Târgul Iei din Breaza ne-a impresionat sâmbătă, 20 iunie 2020, prin autenticitate, curățenie spirituală și oameni frumoși, care fac lucruri pentru suflet, cu suflet. Veșmintele țesute cu o neasemuită finețe, cu mult talent dar și cu pasiune, dau locului nu numai idea de continuitate a unei tradiții cu renume, dar și o culoare delicată, precum e firul de borangic. O culoare obținută cu multă muncă și har .

Câteva copile poartă cu bucurie coronițe de flori albe, împart zâmbete sincere și o stare de liniște. Și de senin, pentru că până și norii s-au hotărât să se retragă, împreună cu ploaia, în fața artei.
Frumusețea iei în timpul stării de urgență poartă mască și la Breaza, dar fiecare mască e brodată cu câte zâmbet curat, zâmbet care umple ochii cu iubire pură.
O inițiativă foarte reușită de reamintire a vechilor obiceiuri, toate țesăturile deosebite, energie pozitivă, care vine din întâlnirea trecutului cu prezentul într-un loc atât de seren, așa sa cum este Breaza.