Căsuțele cu cărți din Breaza.

Sunt două lucruri esențiale care te vor face înțelept – cărțile pe care le citești și oamenii pe care-i întâlnești

Jack Canfield

Breaza a început 2021 sub Zodia Culturii, lucru pe care l-a bifat în fiecare lună prin acțiuni tematice interesante.

Iată că luna lui Florar aduce, în afara culorilor și abundenței naturii,  Căsuțe cu cărți pentru iubitorii de literatură din frumosul oraș încărcat cu o vastă istorie prin oameni care au scris, trăind sau doar poposind aici: Mihail Sebastian, Mircea Eliade, Ion Manolescu, Dan Grigorescu, Adrian Păunescu, Marta Miclescu, etc.

Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute.

Descartes

Căsuța cu cărți este un sistem de sharing cu cărți, un concept preluat de Centrul de informare și promovare turistică Breaza și totodată o poartă spre cunoaștere, încredere și bucurie, împărtășită într-o comunitate restrânsă, dar unită, care adună toți iubitorii de carte.

Încă un proiect de suflet care îmbogățește comoara spirituală a locului și o pune din nou la loc de cinste, pe harta culturii moderne. Cu această ocazie s-au premiat eseurile cu tema Breaza pentru tineri.

Copiii de la grădinița din Podu Vadului au pictat cu mânuțele lor Căsuța cu cărți din acest cartier și au pus mult suflet, împreună cu toate culorile copilăriei pentru un viitor educat. Cadoul lor pentru 1 Iunie și cadoul comunității din Breaza pentru copiii orașului.

Cu această ocazie, Editurile Ascendent și Carte inspirată au făcut, prin Clara Toma – un cadou de casă nouă, oferind câteva exemplare de cărți interesante și salutând cu interes această inițiativă.

Breaza se bucură de azi înainte de un proiect similar cu cele de acest gen din lume și se integrează în rândul orașelor mai prietenoase și cu grijă pentru noile generații ce duc mai departe cunoașterea, inspirația, cartea.

După o noapte cu furtună și ploaie, a ieșit soarele și zâmbește tuturor celor care fac parte din acest proiect minunat.

Să fie într-un ceas bun, iar căsuțele cu cărți să bucure toți cititorii, cu mic, cu mare!